Demansın Evreleri Nelerdir?
Demans, belirtileri ve bulguları tam olarak ortaya koyulamayan ve nedeni anlaşılamayan bir çeşit hastalıklar bütünüdür. Özgün belirtileri olmasına karşın neden ortaya çıktığı konusunda kesin verilerin bulunmadığı Demans farklı evrelere ev sahipliği yapar.
Günümüzde Demans evreleri üzerine yapılan çalışmalar, tanımlanamayan bu sağlık sorunun temel anlamda 3 farklı evreye ev sahipliği yaptığını göstermiştir. Erken, orta ve geç evre şeklinde olan bu evrelerde belirtiler zamana yayılarak ortaya çıkar.
Demans evreleri arasında yer alan erken evrede hastalığın teşhis edilmesi, hastalıkla mücadele edilmesi konusunda önemli avantajlar vadedebilir ve dolayısıyla bu tarz belirtilerin ortaya çıktığının düşünülmesi halinde uzman hekimlerden destek alınmalıdır. Erken evre Demansta daha basit sayılabilecek unutkanlık durumları ortaya çıkabilir ya da daha önce gidilmiş bilinen alanlarda kaybolma gibi olumsuzluklar gözlemlenebilir.
Orta evre Demansta ise bulgular daha ciddi boyutlara ulaşır. İsimlerin ve olayların unutulması, iletişim güçlükleri, anlamsız cümleler, yaşam alanı içerisinde kaybolma gibi olumsuzluklar Demans evreleri arasında orta evrede ortaya çıkar.
Demansın en ciddi ve son evresi ise oldukça belirgin belirtilere ev sahipliği yapmaktadır. Yakın arkadaşların, akrabaların ve tanıdık simaların unutulması bu evrenin en temel belirtileri arasında yer almakla birlikte aynı zamanda yürümede zorlanma gibi fiziksel belirtiler de ortaya çıkabilir. Geç evre Demansta hasta, gündelik fiziksel aktiviteleri ve kişisel bakım gibi temel eylemleri kendisi başına gerçekleştirememektedir.
Bilge Bakım evi olarak Demans hastalarına son derece titiz ve sağlıklı bir biçimde uzman kadromuz ile ilgilenmekteyiz.